top of page

Levende rom

Vi er to kreative og driftige interiørdesignere som har slått oss sammen og startet Levende Rom. Interiørdesign blir ofte sett på som noe lukrativt, men ettersom vi tilbringer i gjennomsnitt 90% av tiden vår innendørs vil vi argumentere for at omgivelsene vi tilbringer all denne tiden i er langt mer enn "jåleri". Med digitalt interiørdesign ønsker vi å skape et tilbud som fler kan ta seg råd til og dermed bidra til at fler virkelig trives i sine hjem og omgivelser.

IMG_2928.JPG

Møt Anette

Min interiørreise

For meg er «oppussings-bransjen» en nedarvet livstil, men også en medfødt lidenskap. Jeg er mer eller mindre oppvokst blant malingsspann i familiens fargehandel, og har et stort privat fargearkiv, etter 3 generasjoner fargehandlere, som jeg benytter i mitt arbeid.

De siste årene har jeg gitt flere titalls tusen fargeråd på Jotuns Lady inspirasjonsblogg og fargesatt for en rekke profilerte personer.

Jeg er godt oppdatert på dagens farger og «trender», men har også kunnskap og et hjerte for de historiske palettene og tidsepokene og er en ekte fargenerd (pugget NCS fargeviften som 10-åring, meldte meg inn i fortidsminneforeningen da jeg var 13, og ønsket meg boken «gamle trehus» til konfirmasjonen, som forklaring til nerd-beskrivelsen 😉).

På fritiden er jeg en padleentusiast og bruker så mye tid som mulig utendørs med samboer og tre barn. Naturen er alltid vakker, den skaper et fargespill av utrolig intensitet og variasjon – om igjen og om igjen. Den er liksom aldri symmetrisk men alltid perfekt…

 

Hvordan skal vi skape like god harmoni inne som det naturen klarer ute? Det er det jeg vil bidra til – jeg ønsker å gi deg en vei inn til de gode, harmoniske eller sterkt inspirerende fargeopplevelsene, i interiøret.

-Anette

IMG_2952.JPG

Møt Johanna

Min interiørreise

Det har alltid vært en intuitiv ting for meg at det er omsorg i omgivelsene. Med et grunnleggende behov for å føle meg trygg og som medfødt redebygger laget jeg meg en slags "oppskrift" på det å skape en trygg og god atmosfære rundt meg, tidlig. 

Interiør har altså alltid handlet om mer en "pynteputer" for min del og noe jeg alltid har holdt på med som et behov eller instinkt. 

 

Når jeg da, i mine interiørdesignstudier, oppdaget Biophilic Design (BD) innså jeg at "min oppskrift" på interiør faktisk er helt i tråd med et etablert konsept innen interiør og arkitektur som handler om vår biologiske natur og hvordan vi instinktivt og fysiologisk responderer på omgivelsene våre. Jeg forsvant kjapt og dypt ned i det kaninhullet og kom ut i andre enden med et klart og definert blikk på hva vi trenger av omgivelsene våre. En utrolig verdifull kunnskap å ha som interiørdesigner.

 

 

 

I dag ser jeg så tydelig viktigheten av våre omgivelser i forhold til stress, i forhold til om de gir eller tar energi fra oss. Om de nærer eller tærer. 

Folk og friluft gir meg liv og glede, jeg er et familiemenneske til beinet og trives best på utflukter med den lille flokken min på mann og to barn.

xxJW

bottom of page