top of page

Høstens fargenyheter!

"Vi tenker kanskje ikke over det, men vi har alle en kunstner i oss"

Lisbeth Larsen åpnet lanseringen av Jotuns nye farger så fint med å minne oss på at vi mennesker uttrykker oss visuelt hele tiden, med valg av klær, ting vi samler på og farger vi omgir oss med.


Levende Rom ble invitert til å overvære presselanseringen av fargekolleksjonen for 2024, som har fått navnet CANVAS.


Det varmer våre biofile hjerter at den nye kolleksjonen skal reflektere skjønnheten som finnes i naturens egen palett, og naturen byr på langt flere farger enn grønt!

Vi blir introdusert for nydelige monokrome fargesettinger (også kjent som ton-i-ton), samt spennende kontrastfylte og mer komplekse paletter.

(Ønsker du å lære mer om hva som ligger bak alle disse fag-uttrykkene, og på hvilken måte du faktisk kan bruke dem hjemme hos deg, så meld deg på nyhetsbrev! Jeg vil skrive mer om dette i høst!)"Ditt hjem er ditt lerret, la de nye fargene slippe kreativiteten din løs"


Lisbeth Larsen runder av sitt inspirasjons-foredrag med disse kloke ord, som jeg skriver på en lapp med hjem til min mindre male-ivrige halvdel 😉

(Jeg tolker dette nemlig som en forpliktende hjemmelekse..😜)

Om ikke veggen skal males hos oss i høst, så skal definitivt de hvite takene tones ned, og få bli en del av rommet i langt større grad enn de er i dag...


Se her hvor nydelig den nye dempede gultonen Earthy Yellow liksom bare brer seg rolig over rommet og finner sin plass, så elegant og harmonisk - Jeg elsker det!
...Eller som her, dette er Jotuns eget bilde - hvor tak og vegg er malt i samme farge. Det gir en herlig "hulefølelse" som oppleves omsluttende og instinktivt trygt, i hvert fall på meg. 8583 Earthy Yellow er en av mine favoritter i kolleksjonen. De naturlige, dempede gultonene har en optimisme og god energi over seg. Dessuten er det som om denne okertonen bærer på gammel tradisjon - men i ny utgave, for vår tids historie.

Ja, for jeg opplever at vi er mer bevisst historien vår. Vi har skjønt at vi er forankret til naturen og har ett grunnleggende behov for å omgi oss med naturlige farger, materialer og mønster som tilfører omgivelsene våre ro og balanse.Iveren etter å kontakte helsehus, sykehus, tannklinikker, barnehager, skoler - og ja dyreklinikker - alle steder som skal ivareta mennesker og dyr - ble ikke mindre etter denne inspirasjons-dagen. Det finnes forskning og hundrevis av år gammel fargelære som jeg tror vi vil ha nytte av å ta i bruk - både i offentlige rom, og i hjemmene våre.

For vi er enige med denne store malingsprodusenten - om fargenes fantastiske påvirkningskraft. Helt siden antikken har det vært forsket på vitenskapelige prinsipper innen fargeteori. Dette fargekartet er en hyllest til naturen - men også til fargelæren. Både natur og fargelære er noe jeg gleder meg til å skrive mer om her i bloggen! Vi sender også ut ukentlige interiørtips som du kan få med deg ved å trykke på knappen under.

Følg oss gjerne🍀
Inspirasjons-dager som dette er så givende! Farger og flotte bransjefolk booster energilagrene! Ønsker du hjelp til å sette sammen din unike fargepalett, sjekk ut våre ulike pakker. Vi hjelper deg med alt fra store til små prosjekter! Kontakt oss gjerne!
På toget på vei hjem fra Oslo

xxAGJotuns eget bilde er stylet av Kråkvik/D`Orazio, fotografert av Anders Schønnemann20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page