top of page

Høsthygge

Tross for hva gradestokken viser er det september og høsten er her. For høsten handler ikke bare om temperaturen ute, men bringer også med seg et veldig markant skifte ellers. Barnehagestart, skolestart og et generelt mentalt skifte i overgangen fra sommerhalvåret til høst og vinter. Alt trekker seg liksom tilbake. Vi trekker oss mer og mer inn i våre hus igjen, fuglene trekker tilbake til sør, dyr trekker seg inn i sine krypinn etterhvert og til og med trærne trekker klorofyllet fra bladene inn i trærne og etterlater dem gule, oransje og røde. "Verden" stilner litt etter en summende sommer og som tilhenger av naturen tenker jeg det er både fint og viktig å lytte til den for vår egen velvære. Når naturen senker tempoet tror jeg det er helt naturlig at vi og gjør det. Eller ihvertfall bør gjøre det. Etterhvert som det blir mørkere får vi større behov for å sove mer og har ikke like mye energi som på de lange sommerdagene, og da tenker jeg vi skal omfavne det. La høst og vinter være en tid for å sakke ned, tid for ettertanke og en tid for å touch base med seg og sitt.
Samtidig er det knyttet mange gode tradisjoner og ritualer til høsten som sørger for en hel del varme og omsorg, mens det blir kaldere ute. Krydret eplekake på søndag er en favoritt hos oss, som sørger for at det lukter høst i hus. Dette er noe jeg håper ville fylle min barns hjerter med kjær nostalgi, når de blir eldre: lukten av krydret eplekake. Lukten av høst hjemme.


Før vi trekker oss helt inn i hulene våre og inn i hodene våre, syns jeg det er godt med en fysisk opprydning og prepping av hus, hage og hode for å skape hygge. Så i hele september vil vi sende ut tips og inspirasjon til hvordan du kan skape høsthygge i ditt hjem.


Vi har også satt sammen en "sjekkliste for høstskifte" som du kan få under her. For hus, hage, hodet og hygge, om du ikke vet i hvilken ende du skal begynne og trenger litt inspo.xx

JW15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page